Om företaget & oss

MS Maskin AB, eller Mats Sjölander Maskin & Åkeri AB som företaget egentligen heter, har funnits sedan mitten av 40-talet. Det var Mats far, Folke Sjölander, som startade företaget, och som då inriktade sig till störst del  på grusförädling och transport av material.

Mats började tidigt arbeta för sin far och tillsammans drev de Sjölander & Son, tills den dag i mars 1984 då Folke tragiskt omkom i en olycka. Mats fortsatte driva företaget som då fick namnet Mats Sjölander Åkeri AB.

 

Han drev företaget i samma anda som medan hans far levde, men utökade företaget med både bättre och mer effektiva maskiner allt eftersom. Han hade periodvis en eller två anställda för att hinna med i den takt det krävdes, då det var som mest efterfrågan på material.
2003 satte dock kommunen, utan ett öre i ersättning, stopp för verksamheten och fortsatta uttag ur företagets täkt. Detta var en tuff tid, då Mats fick se sitt och sin fars livsverk gå i graven...
 

Mats som redan då hade ett stort kontaktnät både vad gällde entreprenadmaskiner och reservdelar, beslöt sig då för att satsa på maskinförsäljning och försäljning av tillbehör, batterier, oljor och annat som hör jord-, skog- och entreprenadbranchen till.
Sommartid har han även försäljning av matjord, och vi utför även gräv- och planeringsjobb.